Politikk for informasjonskapsler

Studentombodet.no bruker informasjonskapsler for å lage statistikk over bruken av siden. Plug-ins og lignende på siden kan bruke informasjonskapsler til å spore informasjon som studentombodet.no ikke bruker eller har interesse av.

Hva er informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små datamaterialer, lagret i tekstfiler, som er lagret på datamaskinen eller annen enhet når nettsteder lastes inn i en nettleser. De er mye vant til å “huske” deg og dine preferanser, enten for et enkelt besøk (via en “øktkake”) eller for flere gjentatte besøk (ved hjelp av en “vedvarende informasjonskapsel”). De sikrer en konsekvent og effektiv opplevelse for besøkende, og utfører viktige funksjoner som for eksempel at brukerne kan registrere seg og forbli logget inn. Informasjonskapsler kan settes av nettstedet du besøker (kjent som “førstepartskap cookies”) eller av tredjeparter , for eksempel de som serverer innhold eller leverer annonserings- eller analysetjenester på nettstedet (“tredjeparts cookies”).
Både nettsteder og HTML-e-post kan også inneholde andre sporingsteknologier som “web beacons” eller “piksler”. Disse er vanligvis små gjennomsiktige bilder som gir oss statistikk, til liknende formål som informasjonskapsler. De brukes ofte sammen med informasjonskapsler, selv om de ikke lagres på datamaskinen på samme måte. Som et resultat av at hvis du deaktiverer informasjonskapsler, kan webbeacons fortsatt lastes, men deres funksjonalitet vil bli begrenset.

Kilde: Wikipedia (trykk for å lese mer).